Vi bygger utsiktstorn i Siljansnäs

Nu bygger vi ett nytt torn på Björkberget. Det klassiska landmärket i Siljansnäs ska återuppstå. Nu bygger Länsstyrelsen i Dalarnas län och ByggPartner ett nytt utsiktstorn med stöd av Leksands Sparbank.

Det röda utsiktstornet vid naturum Dalarna i Siljansnäs har varit en magnet för turister sedan det byggdes på 1930-talet. Men en besiktning våren 2015 visade att stora delar av den bärande konstruktionen var angripen av röta och tornet stängdes för besökare. Tornet var i så dåligt skick att det revs hösten 2018 och sedan dess har Björkbergets profil inte varit sig lik. Nu är bygget av ett nytt torn i full gång. Det blir en klassisk konstruktion i massivträ, med en hiss, så att fler får möjlighet att se Siljansbygden från ovan.

Press

20 November, 2020

ByggPartner får preliminär tilldelning av hyresrätter i Gävle

ByggPartner har fått preliminär tilldelning av ett nytt bostadsprojekt i Södra Hemlingby i Gävle. Projektet omfattar nyproduktion av 132 hyresrättslägenheter.

20 November, 2020

Nytt partneringkontrakt med Gagnefs kommun - tre skolor till ByggPartner

ByggPartner har skrivit kontrakt med Gagnefs kommun i Dalarna för genomförande av tre olika skolprojekt. Projekten ska genomföras i en så kallad strategisk partnering.

16 November, 2020

Byggstart för fönsterbyte i Salabackar

ByggPartner och Uppsalahem genomför coronasäker provetapp av fönsterbyte i Salabackar

Se fler pressmeddelanden hos Cision

Kontakt

Kommunikation och marknadsföring

Jakob Falkerby, kommunikationsansvarig

Telefon: 070-345 13 16

jakob.falkerby@byggpartner.se

Presskontakt

Fredrik Leo, VD

Telefon: 076-677 66 10

fredrik.leo@byggpartner.se