16 juni, 2020

Sommarjobb ger bra start för nyexaminerad ingenjör

Emma Hjärtedal sommarjobbar vid projektet Intagan, Trafikverkets huvudkontor i Borlänge. Skyddsglasögonen fick hon ta av sig vid fotograferingen.

Ett sommarjobb på bygge är en bra ingång till ett yrkesliv i byggbranschen. För Emma ledde examensjobbet på ByggPartner direkt till jobb på ett av våra större projekt i Dalarna.

– Att vara ute på ett bygge är riktigt spännade, säger Emma Hjärtedal.
Klädd i ByggPartners arbetskläder visar hon runt på byggarbetsplatsen där Trafikverkets nya huvudkontor växer fram. Emma är byggingenjör med inriktning på hållbart byggande, har precis avslutat sitt examensjobb på ByggPartner och nu är hon i händelsernas centrum på projektet i Borlänge.
– Jag är förstås jätteglad över den här chansen. Sommarjobbet är en bra start för mitt yrkesliv.
På golvet i en av de gamla kontorslängorna har Emma och en kollega ritat upp markeringar för nya innerväggar. Överallt rör sig folk, nya ställningar byggs och det slamrar av verktyg och maskiner. Tempot är högt och Emma trivs, även om allt är nytt och lite förvirrande ibland. Hon har sommarjobb till slutet av augusti och sedan hoppas hon på jobb i branschen.
Exakt vilket vet hon inte än.
– Det finns många yrken inom bygg, men jag är intresserad av konstruktion och projektering, att kunna påverka det som byggs är viktigt för mig.