17 januari, 2020

Brandskadad villa blev som ny

Snickarna Mikael Tervo, Magnus Eriksson och Elsa Norberg från ByggPartner service på plats i det nygamla köket. För några månader sedan var det inte lika fint i huset, som skadats svårt av en brand.

Knappt ett år efter branden syns inga spår av eldens härjningar. ”Kan inte tro att det är samma hus”

En utbränd villa blev något att bita i för vårt team på byggservice. Tack vare en snabb insats av räddningstjänsten lyckades villan räddas från att brinna ned, men elden hade satt djupa och svarta spår i huset. Hela inredningen och alla ytskikt var svårt eldhärjade. Försäkringsbolaget valde att återställa fastigheten genom en total invändig renovering och ByggPartner fick uppdraget att genomföra den.
– Det var ingen munter syn som mötte oss. Berättar Mikael Tervo, snickare på ByggPartner service.
I stort sett hela insidan av huset, som ligger i en by i Dalarna, var svart av sot. Den första saneringen gjordes av en underentreprenör, med så gott resultat att det bedömdes möjligt att renovera huset.
– Jag var mycket skeptisk till en början. Att få bort sot och brandlukt i ett hus som var så pass skadat, det är inte lätt.
Tio månader efter branden är huset återställt och den fräna brandlukten är som bortblåst. Alla ytskikt, dörrar, köksinredning och fönster är utbytta. Dessutom våtutrymmen och elinstallationer.
Elsa Norberg är snickarlärling på ByggPartner. De taklister som hon spikar upp blir de sista delarna i en komplett invändig renovering och hon är nöjd med resultatet.
– Inomhus känns det som ett nytt hus!